Perioadele de prohibitie in 2017

tipa-peste9

Conform ordinului Ministerului agriculturii perioada de prohibitie 2017, va incepe mai devreme cu 10 zile comparativ cu anul 2016. Cele 60 de zile in care pescuitul este interzis se va desfasura de la 1 aprilie 2017 pana in data de 30 mai 2017 inclusiv.

Perioada prohibitie 2017 – 1.04.2017 – 30.05.2017 inclusiv
Perioada prohibitie 2017 la stiuca – 10.02 2017 – 15.03.2017 inclusiv, dar pescuitul stiucii va fi interzis practic pana la data de 30.05.2017, mai jos o sa vedeti proiectul de lege .
Proiect de lege elaborat de MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE si MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

art.1(1) -Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial recreativ /sportiv si familial al oricaror specii de pesti,crustacee ,moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 zile, in perioada 01 aprilie – 30 mai inclusiv,si in apele care constituie frontiera de stat inclusiv Golful Musura,pe o durata de 45 de zile,in perioada 01 aprilie – 15 mai inclusiv,cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.
Specii si perioade de prohibitie (2017)

art.5 (1) -Prin exceptie de la art 1 se interzice pescuitul comercial recreativ/sportiv si familial al speciilor de pesti dupa cum urmeaza:
a) stiuca, pe o durata de 35 zile, in perioada 10 februarie-15 martie inclusiv, cu respectarea prevederilor art. (1);
b) pietrarul (Zingel zingel), fusarul(Zingel strebel), ghibortul de rau (Gymnocephalus baloni), cernusca (Petroleuciscus borysthenicus/Leucisus borysthenicus), salaul vargat (Stizostedion volgensis), aspretele (Romanichtyis valsanicola), pecarina (Pecarina demidoffi), guvidul de balta (Proterorhinus marmoratus), guvidul de Babadag (Neogobius syrman), zglavoaca rasariteana (Cottus poecilopus), lostrita (Hucho hucho), mihaltul (Lota lota) si caracuda (Carassius carassius), precum si alte vietuitoare acvatice incluse in anexele nr. 4A si 4B la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 49/2011, cu modificarile ulterioare, tot timpul anului
Priectul de lege complet : click aici

Ce patiti daca sunteti prinsi in perioada de prohibitie la pescuit

Se constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 600 lei – 1000 lei si se retine si suspenda pe o perioada de 90 de zile a permisului i:
– pescuitul recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie.
Sursa : http://www.anpa.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s